E.K.C. Nääs D2 - KIOS ’45 D1

Bijna een maand geleden hadden we onze laatste wedstrijd en in de tussentijd hebben we veel goede trainingen gedraaid. We beginnen vandaag een beetje rommelig, want de F is nog met de wedstrijd bezig, waardoor wij met de E1 meedoen met schieten. Wim-Jan, bedankt voor je medewerking!

Wanneer de F klaar is, gaan we snel naar ons eigen veld, zodat de E geen last meer van ons heeft ;-). Veel tijd om verder warm te draaien is er niet, dus we gaan maar vlug de opstelling doorspreken en dan kunnen we beginnen.

Vooraf hebben we al gezien dat er een paar hele lange kinderen in het team van KIOS zitten, maar dat zij ook een aantal kleine kinderen hebben. Hier moeten we ons op instellen, het is een verrassing wat er in het veld komt staan, maar gelukkig zegt lengte niet alles.

Het is een wedstrijd die nergens meer om gaat; KIOS is namelijk al kampioen, maar dat wil niet zeggen dat we er niet voor gaan. Al binnen 5 minuten staan we met 1-0 voor. Daarna krijgen we het lastig. We proberen lange ballen te gooien, maar we kijken niet goed naar onze medespelers en gooien de bal in de hoop dat er iemand rent om hem te vangen. Helaas heeft KIOS veel snelle spelers die net iets sneller dan wij bij de bal zijn en we dus snel moeten schakelen naar het verdedigen. Dit doen we goed en we maken het KIOS lastig in de verdediging. We zijn er goed bij en verdedigen met 2 handen. Toch weet KIOS de korf goed te vinden en na 10 minuten staat het 1-2. Nog niets aan de hand, we kunnen het winnen, want ook KIOS heeft het niet makkelijk.

Wat er in de 2e en 3e 10 minuten met ons gebeurde is me een raadsel, maar we weten niet 1x te scoren, in tegenstelling tot KIOS. Na 30 minuten spelen staan we

1-6 achter. Nu kun je denken dat we er een potje van hebben gemaakt, maar dat is het niet. We staan goed bij onze verdedigers, gooien de ballen beter (goed) bij elkaar in de handen en kunnen bij onze eigen korf soms prijsschieten omdat KIOS staat te slapen. Laten we het er maar op houden dat het deksel niet van onze korf was gehaald; een andere verklaring heb ik er niet voor.

In de laatste 10 minuten gaat het spel niet anders dan de 30 minuten ervoor, met als verschil dat in de laatste 5 minuten van de wedstrijd het deksel van onze korf was en we nog een doelpuntje erin weten te prikken. Eindstand van deze wedstrijd: 2-8.

Naast dat dit de laatste wedstrijd in de zaal was, is dit ook gelijk de laatste wedstrijd van mij bij de D2. Door de combinatie van werk en studie is training geven om 18.00 uur nauwelijks te redden voor mij. Ik heb een hele leuke tijd gehad bij de D2 en wil iedereen bedanken voor zijn/haar inzet. De kinderen hoeven me gelukkig niet helemaal te missen (en ik hen niet), want de C1 zal om 19.00 uur gaan trainen, na de D2 dus.

Tot op het veld!

Wendy