Korvesta D1 - E.K.C. Nääs D2

Bij hoge uitzondering mochten we vandaag niet ’s ochtends om 10.00 uur spelen, maar ’s middags om 15.00 uur. Een heel verschil kan ik je vertellen. Nadat iedereen (in principe) uit heeft kunnen slapen, maken we ons op naar de uitwedstrijd in Coevorden. De thuiswedstrijd hebben we met 3-1 gewonnen, dus uit moeten we dit kunstje maar eens herhalen.

Aangekomen in de hal bleek al erg snel dat de zaal heel glad was (en het zwembad heel klein). Toch moeten we het er maar mee doen. We zijn goed warmgelopen en klaar voor de wedstrijd. Vooraf hebben we besproken dat we weer gaan werken voor elkaar, goed gaan verdedigen en elkaar overnemen als het nodig is.

Toch blijkt na het eerste fluitsignaal dat we even moeten wennen aan een middagwedstrijd. Al vrij snel staan we 1-0 achter. Oeps, dit was niet de bedoeling…

Dan moeten we dus toch aan de bak. En dat doen we. Snel na de 1-0 achterstand weten we door een mooi schot weer op 1-1 gelijk te komen. Vervolgens gaat het heen en weer. Wij hebben veel lengte over, wat ervoor zorgt dat we makkelijker die lange ballen naar elkaar kunnen gooien. Helaas maakt Korvesta vlak voor het einde van de eerste 10 minuten de 2-1. Toch moeten we niet bij de pakken neer gaan zitten. Wij hebben veeeeeeeeeeeeel meer kansen dan Korvesta, alleen gaan ze er bij ons niet in. De tweede tien minuten dus verder gaan met waar we mee bezig zijn, maar nu met meer doelpunten, dus meer rust in ons schot.

Dit lukt ons goed. Via 3-1 weten we weer gelijk te komen tot 3-3 dankzij 2 wederom hele mooie schoten (waar de speelster in kwestie volgens mij ook verbaasd over was). Toch gaan we de rust in met een 4-3 achterstand.

In de rust hebben we geprobeerd te ontdekken waar het bij ons mis gaat. We gooien goede ballen naar elkaar, meestal bij elkaar in de handen en zijn snel bij onze korf door deze ballen. We komen erachter dat het daarna misgaat. We raken een beetje in paniek als we bij de korf zijn en weten dan niet goed wat we moeten doen. We spreken af in de tweede 20 minuten samen weer te focussen op de wedstrijd. Als we bij de korf zijn, goed kijken of we kunnen schieten en kijken naar de medespelers. Iedereen heeft namelijk veel kansen, want we worden niet heel goed verdedigd. In de eerste 10 minuten van de tweede helft gebeurt er niet veel. Behalve dat de bal over en weer goed en minder goed gegooid wordt en er over en weer kansen zijn die er niet in gaan is er niets te melden. Als we de laatste 10 minuten ingaan, is de stand dan ook nog steeds 4-3.

Vervolgens weten we nog tot 4-4 gelijk te komen, maar daarna gaat het hard. Er staat een snelle heer van Korvesta in het veld en helaas hebben wij wat moeite hem bij te kunnen houden. Door onze heren te laten wisselen van tegenstander hoop ik de schade te kunnen beperken. Dit wisselen tijdens de wedstrijd is nog niet eerder voorgekomen, dus we moesten even ontdekken wat er nou bedoeld werd. De verwarring die ik veroorzaakte door dit wisselen, kwam Korvesta goed uit en zij weten er binnen 2 minuten 3 doelpunten in te gooien, wat ons op een 7-4 achterstand brengt. Inmiddels weten de spelers in het veld wat ik bedoel met het wisselen van tegenstander en met nog een minuut of 5 op de klok weten we weer een doelpunt te scoren waardoor het 7-5 wordt. Het kan nog denken we dan, maar helaas. Korvesta weet er nog wel een schot in te gooien wat maakt dat we uiteindelijk met 8-5 verliezen.