DOS-WK D2 - E.K.C. Nääs D2

Ik zit er al helemaal klaar voor. De volgende wedstrijd van de ploeg waarvan ik al diverse weken verslaglegging doe. Ik heb er zin in, en ik hoop de kinderen ook.

Terwijl de wedstrijden van 10 uur nog volop bezig zijn, druppelen de eerste spelers van de D2 binnen. Snel omkleden en op naar de zaal. Ligt het aan mij of zijn er spelers bij gekomen? Straks maar eens goed kijken.

De coach spreekt de kinderen toe. Ik hoor niet alles, maar vang de woorden: ‘werken voor elkaar’, ‘lange ballen’, ‘uitstappen’ en ‘bij je tegenstander blijven’ nog net op. Dit belooft spannend te worden.

Bij het inschieten gaat de ene naar de andere bal raak. En het blijkt ook dat ik gelijk had; er zijn 2 nieuwe dames bij gekomen. Welkom bij de leukste korfbalvereniging van Enschede!

Dan nu de wedstrijd. Direct vanaf het begin hebben de spelers van Nääs het lastig tegen de snelle spelers van DOS-WK. Het schakelen kost te veel tijd, waardoor DOS-WK veel kansen krijgt en al snel op een 4-0 voorsprong komt. Doordat de ploeg nu uit 8 spelers bestaat, heeft de coach een luxeprobleem. Om toch iedereen aan het spelen te hebben, wordt er na 10 minuten een compleet nieuw team opgesteld en spelen beide nieuwe dames. Is dit wel slim van de coach? We zullen het zien.

Al vrij snel blijkt dat de 2 meiden veel snelheid en pit in hun spel hebben. Ze rennen achter iedere bal aan die niet helemaal goed gegooid wordt en daardoor weten ze veel ballen te onderscheppen. Door snel over te spelen en door te rennen, weet ook de ploeg in het rood-zwart kansen te creëren. Door twee mooie doelpunten van de nieuwe meiden (en helaas ook een doelpunt van DOS-WK), komt de stand op 5-2. De kinderen van Nääs geloven er weer in en gaan vol voor het volgende doelpunt. Helaas blijkt dat lastiger dan gedacht en gaat Nääs met een behoorlijke achterstand de rust in.

Na de rust gaat DOS-WK onverminderd verder met doelpunten maken en kijkt Nääs uiteindelijk tegen een 12-2 achterstand aan. Het lijkt wel of de bal van vuur is, zo snel willen de kinderen de bal weer doorgooien. De coach roept de kinderen ook toe goed te kijken; wie staat er vrij en naar wie kun je een goede bal gooien? Houd rust!

Het blijkt te helpen, want de kansen van de uitploeg nemen toe. Er wordt ineens een stuk meer geschoten, maar het lijkt af en toe wel of ze op een gigantische korf denken te moeten schieten. De ballen gaan ver over de mand heen. Toch weet een van de heren een mooi balletje binnen te schieten en de stand daarmee op 12-3 te zetten. De kinderen hebben door dat het dus niet onmogelijk is een doelpunt te maken en zetten nog even door. Het is nog een paar minuutjes en dan is de wedstrijd voorbij, maar misschien dat de achterstand nog een heel klein beetje kleiner gemaakt kan worden. Dat blijkt te kunnen. Na een mooie onderschepping rent een dame van Nääs naar de andere kant van het veld. Door snel samen te spelen, weten de 3 andere spelers haar te bereiken. Ze schiet, en….. SCOORT!!! Nog nooit kinderen zo blij gezien met een doelpunt. Eindstand van deze wedstrijd: 12-4.

Volgende week zijn de kinderen vrij, maar over 2 weken staat er weer een wedstrijd tegen DOS-WK op het programma, dan de D3. Tot over 2 weken allemaal!

Sportjournalist Balletje in het Korfje