Ons Clubje D1 - E.K.C. Nääs D2

En dan is het alweer 2018. Wat gaat de tijd toch snel! In de kerstvakantie was er tijd voor gezelligheid en lekker eten. Dat moet er na de vakantie toch wel weer af gesport worden. Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat er in de tweede week van de vakantie al weer fanatiek is getraind door dit geweldige team. Vandaag de eerste wedstrijd van 2018 en ik ben benieuwd wat dat voor een wedstrijd zal worden.

De ploeg begon geconcentreerd aan de wedstrijd. Ballen werden goed in de handen gegooid en het verdedigen was fantastisch. Hierdoor werd het voor Ons Clubje heel lastig om te scoren, terwijl zij meer moeite hadden met verdedigen. Dit zorgde voor een voorsprong voor Nääs na een mooi schot. Ons Clubje was flink wakker geschut en wist ineens weer hoe ze moesten korfballen. Het werd voor de uitploeg steeds moeilijker de tegenstander te volgen en op tijd op de goede plek te staan. Dan wilde hun coach ook nog eens dat ze ballen gingen onderscheppen. Het was een lastige opdracht hoor! Toch heeft iedereen het super gedaan en gevochten voor wat ze konden. Hoeveel nou precies de stand na 10 minuten was, is deze journalist vergeten (ik weet het, dit zijn dikke strafpunten), maar op de helft van de wedstrijd was de stand 9-3 in het voordeel van de Glanebruggers. Dat houdt in dat zowel Ons Clubje als Nääs nog een flink aantal schoten heeft mogen lossen. Aan de stand te zien, was Ons Clubje wat zuiverder, maar van wat ik me kan herinneren, was Nääs veel aanvallender en feller op de bal.

Dan snel naar de tweede helft van de wedstrijd. De bal vloog veel van links naar rechts en werd door beide partijen vaak onderschept. Toch was te zien dat de dames en heren van Nääs na een tijdje op waren. De ballen kwamen niet meer over, ballen werden naar lege ruimtes gegooid, er werd minder goed verdedigd. Zou het komen doordat er minder gewisseld kon worden nu er niet 2 maar 1 speler op de bank zat? Ik durf het niet met zekerheid te zeggen, maar laten we het daar maar op houden. Neemt niet weg dat de spelers nog even door moeten zetten tot het einde van de wedstrijd. Daarbij weten beide ploegen ook nog eens te scoren! Het was een doelpuntrijke wedstrijd.

De eindstand van de wedstrijd (ja, die heb ik dan wel weer onthouden), was 15-5.

Wie er allemaal gescoord hebben noteer ik nooit, maar dat was in deze wedstrijd ook niet bij te houden. De bal ging echt alle kanten op en er werd zo veel gescoord dat ik het niet allemaal bij heb kunnen houden.

Volgende week staat er weer een wedstrijd in de Diekmanhal op het programma.

Tot volgende week allemaal!

Sportjournalist Balletje in het Korfje