E.K.C. Nääs D2 - Korvesta D1

Voor de D2 is dit de laatste wedstrijd voor de kerstvakantie. Alweer een thuiswedstrijd; ditmaal tegen Korvesta. Het is lastig in te schatten hoe goed dit team is. Ze speelden namelijk 1-1 gelijk tegen de D3 van Dos WK, waar onze D2 4-4 gelijk speelde. Daarentegen winnen ze van Ons Clubje, waar de D2 op het veld dik van verloren heeft. Afwachten dus wat er vandaag op het veld komt te staan.

De wedstrijd begint wat later, aangezien de scheids er niet is. Gelukkig is iemand anders bereidt de wedstrijd te fluiten, waardoor we alsnog van start kunnen gaan. Al snel blijkt dat het gooien van lange ballen ervoor zorgt dat de spelers van de club uit Enschede kansen creëren. Korvesta is niet opgewassen tegen de lange ballen die gegooid worden. De spelers van Nääs weten elkaar goed te vinden en al in de eerste 10 minuten komt de stand op 1-0 door een mooie lange bal die vervolgens knap ingeschoten wordt.

In de tweede 10 minuten gaan de spelers uit Enschede door met waar ze mee bezig zijn: bal onderscheppen – rennen naar de korf – lange bal gooien – schieten. Zoals u kunt zien, ontbreekt het stukje – scoren. Dit komt omdat er zo veel geschoten werd, maar er helaas maar 1 doelpuntje werd gemaakt. Toch is dit een belangrijk doelpunt zo zal later blijken en gaat de ploeg uit Enschede met een 2-0 voorsprong de rust in.

Na de rust zijn beide ploegen weer erg fel op de bal. De spelers van Korvesta weten steeds vaker de bal te onderscheppen en komen ook steeds vaker tot een schot. Dit zorgt ervoor dat de coaches van Nääs het erg spannend gaan vinden. Als dan Korvesta toch wat fouten gaat maken in het verdedigen, kan een strafworp niet lang uitblijven. Na een aantal keer dezelfde fout te hebben begaan, krijgt de thuisploeg een verdiende strafworp. Deze wordt op een nette manier afgemaakt waardoor het nu 3-0 staat. De laatste 10 minuten gaan in. De spelers van Nääs gaan door met het mooie spel, maar het lijkt wel of er folie over de korf is gespannen; de ballen gaan er niet meer in. Korvesta heeft echter meer geluk en weet op de valreep de stand op 3-1 te zetten. Vervolgens fluit de scheids voor het einde van de wedstrijd.

Vandaag heb ik een wedstrijd gezien waarin Nääs goed deed wat er (waarschijnlijk) van hen verwacht werd. Het valt me intussen op dat het team ook steeds meer voor elkaar vecht en voor elkaar overheeft. Door dan ook nog goed naar elkaar te kijken, komt er een mooi spelletje naar voren waar de nodige wedstrijd nog wel mee gewonnen gaan worden.

Voor nu wens ik jullie allemaal een fijne feestdagen en ik zie jullie graag in het nieuwe jaar terug in de zaal!

Sportjournalist Balletje in het Korfje