Wedstrijdverslagen 2018-2019

EKC Nääs 4 - Melynas 6 | 4-10-2018

Donderavond 4 oktober eindelijk weer eens de wei in tegen met het 4de tegen melynas 6.
Het is een wedstrijd met 4 basis spelers aangevuld met Sandra ,Wendy en de jongens van de A1 Roan, Thijmen en Niek. We komen met 0-2 achter en Sandra maakt de 1-2 uit een k.k.o.d.k.

Na 1-3 schiet Jacky ons naar 2-3 Roan scoort 2x en we staan gelijk 4-4. Daarna Ronnie B en we staan weer voor 5-4.
Melynas maakt gelijk 5-5 maar Ronnie K maakt een omdraaibal en we staan weer voor met 6-5.

Zo gaat het in een leuke wedstrijd steeds gelijk op. Maar gaan we via doelpunten van Wendy, Ronnie B, Jeffry, Thijmen, Jacky met een mooie doorloopbal en nogmaals Thijmen en 2 x Niek er toch nog met punten vandoor.

Met een eindstand van 15-14.

EKC Nääs B1 - Olympia B1

5 - 8 helaas verloren maar wat hebben ze ervoor geknokt!
Prima gespeeld tegen een wel betere ploeg, meer ervaren en iets ouder en
groter. Echt heel goed hoor.

EKC Nääs A1 – Sdo A1 | 29-9-2018

Vandaag mochten we onze 2de thuiswedstrijd spelen. Het zonnetje scheen, geen wind dus perfect voor een korfbalwedstrijd. Onze tegenstander is SDO uitWesterhaar. Na vorige week met 1-6 daar gewonnen te hebben, werd dat vandaag ook van ons verwacht. Ons eigen veld en flink getraind op conditie probeerden we vandaag ook weer ballijn te verdedigen.

De vorige 2 wedstrijden op groot veld ging dit bij ons nog niet zo goed en hebben we het weinig geprobeerd. Vandaag was dus weer mooi de kans om dat verder te trainen.

We begonnen vandaag in de aanval met Lucas, Niek, Jasmijn en Anouk en in de verdediging begonnen we met Iwan. Thymen, Lindy en Donna. Aan de kant had ik Roan en Esmee die beiden net terug waren van een weekje Berlijn.  De eerste aanval had niet lang nodig om te scoren.  Anouk kreeg de bal uit een rebound en schoot deze van dichtbij erin 1-0. De verdediging was erg gretig naar de bal en kreeg een doorloopbal om de oren  1-1. Aanvallend liep het vandaag echter wel een stuk beter dan vorige week. Zo scoorde Lindy met een vrijebal de 2-1. Het andere vak was ook erg gretig met verdedigen en kreeg zo ook een doorloopbal om de oren 2-2. Zo bleef het begin gelijk op gaan Lucas met een schot voor de 3-2 en SDO weer met een doorloopbal 3-3.  Roan met een kleine kans onder de korf , maar SDO antwoord weer met een doorloopbal 4-4.  In de laatste 10 minuten gaven we wat minder druk en dit zorgde ervoor dat Sdo minder gevaarlijk werd. Zo konden wij van 4-4 uitlopen naar 7-4 voor rust. Dit door doelpunten van Jasmijn een vrijebal, Niek met een schot en Lindy met een schot. In de rust even gezegd waar we op moesten letten  verdedigend. Iets minder voor de bal, druk omhoog gooien en het gooien moeilijker maken.    De 2de helft was verdedigend dan ook een stuk beter en gingen wij aanvallend verder waar we de eerste helft mee waren begonnen. Roan maakte een kleine kans 8-4.

SDO schoot nog wel de 8-5 erin, maar verder kwam Sdo niet meer in de buurt van de korf.

Wij speelden de 2de helft makkelijker met mooie aanvallen. Niek maakte een doorloopbal , Donna een schot en Anouk een schot 11-5.  Met nog 5 minuten te spelen maakte Sdo nog de 11-6 door een slaapmomentje in de verdediging. Jasmijn heeft het slot akkoord met een afstand schot 12-6 en de scheids fluit af.

Vandaag aanvallend weer een prima wedstrijd gespeeld met vele verschillende doelpuntenmakers. Verdedigend zag je dat we soms nog wat te gretig waren, daar waar SDOdo maar 1 schot gescoord heeft.

Volgende week moeten we uit naar Zwart Wit. Zij hebben alleen nog van ons verloren, dus als we volgende week weten te winnen of gelijk spelen zijn we kampioen in ons eerste seizoen als A. Het beloofd een mooie wedstrijd te worden.

SDOSdo A1 – EKC Nääs A1 | 22-9-2018

Vandaag stond de wedstrijd tegen Sdo A1 op het programma uit Westerhaar.  SDO had 1 wedstrijd gewonnen en 1 verloren. Voor ons dus de taak na 2 gewonnen wedstrijden ook hier proberen te winnen. 

Bij ons in de aanval beginnen vandaag Roan, Lucas, Jasmijn en Donna. De verdediging bestond uit Thymen, Iwan, Lindy en Anouk. Aan de kant had ik Niek als wissel en Esmee als supporter die was helaas ziek. SDO had nog niet uitgegooid of we hadden de bal al onderschept.  Onze eerste aanval begon ook erg sterk en maakte r direct 0-1, een schot van Roan. Verdedigend waren we daarna even niet scherp en SDO scoorde meteen een doorloopbal 1-1. Bij deze stand werd de wedstrijd tijdelijk stil gelegd door het noodweer wat er aankwam.  Dit was natuurlijk voor de meesten van de A een leuke afleiding zoals je op de foto ziet:

Na een goede 15 minuten gingen we verder met de wedstrijd. Wij begonnen met de bal uit en beloonden ons zelf direct met een doelpunt 1-2,  Anouk met een kleine kans. Door de harde wind was het spel soms rommelig en lag het rendement bij ons erg laag. Voor rust scoren we dan ook nog maar 2 keer. Thymen maakt een afstandschot en Jasmijn een doorloopbal. De ruststand  is dan ook 1-4. In de rust bespraken we waar we aan moesten werken en wat er beter kon. Aanvallend goede kansen nemen en afronding omhoog gooien. Verdedigend stond het prima SDO had in de eerste helft na de onderbreking pas 2 schoten gelost.  

De rust had de wedstrijd niet veel goeds gedaan. Sdo kwam eigenlijk niet vrij en heeft over de gehele 2de helft maar 3 kansen gehad. Wij hadden een te laag bal tempo en een nog lager scoringspercentage. In de 2de helft werden er ook nog maar 2 doelpunten gemaakt. Lucas maakte de 5-1 met een wegstapbal onder de korf en Niek zette de eindstand op 6-1 met een afstand schot. 

We hebben nu mooi 3 uit 3 gewonnen. En dat voor eerste jaars A, dat laat toch zien dat we wel gegroeid zijn in de B. Nu moeten volgende week weer tegen SDO  Dit moeten we thuis ook gewoon winnen.  Vooral qua score lag het aan onze kant  erg laag vandaag.  Je moet rond de 4-5 doelpunten per helft zitten, dus dat moet nog wel een stukjeverbeteren. Verdedigend was het vandaag wel erg goed aangezien je de tegenstander 55 minuten van het scoren afhoudt.

Blauw Zwart A2 – EKC Nääs A1 | 15-9-18

Vandaag mochten we naar Wierden, voor een wedstrijd tegen Blauw Zwart. Blauw Zwart had de vorige wedstrijd nipt verloren van SDO. Voor ons een bekende naam, maar als A onbekend. Vorige week hadden we een goed resultaat behaald tegen Zwart Wit, dus vol goede moed begonnen we aan deze wedstrijd. We begonnen in de aanval met Niek, Lucas, Donna, Esmee. In de verdediging begon Roan, Thymen, Anouk en Lindy. De wissels waren Iwan en Jasmijn vandaag.

We hadden weer besproken om te beginnen met de ballijn verdedigen. Blauw Zwart speelt nog op een groot veld en je kon goed zien dat we daardoor erg veel moeite mee hadden met het verdedigen. De tegenstander gooide de bal er makkelijk over heen en de back-up stond nog niet zoals deze moest staan. De eerste actie van Blauw Zwart was dan ook meteen lange bal naar binnen met een strafworp tot gevolg , 1-0. Deze stand bleef ook lang zo staan. Na ongeveer 10 minuten spelen kwamen wij ook op het scorebord. 1- 1, een afstandschot van Donna. Het andere vak had ook erg veel last van het grote veld en kreeg op de zelfde manier direct een strafworp tegen 2-1. We hadden gelukkig snel een antwoord en met een mooie bal kwam Roan vrij achter de korf 2-2. Beide vakken hadden nu kennis gemaakt met het grote veld en konden zich er wat beter op instellen. De aanval erop pakten we de eerste voorsprong 2-3 een schot van Niek. Vlak voor rust maakten we toch nog een fout we sprongen mis en de doorloopbal was de 3-3. 3-3 is dan ook de rust stand. In de rust bespraken we hoe wij beter konden aanvallen en de juiste kansen konden pakken. Verdedigend besloten we niet meer ballijn te gaan verdedigen, maar gewoon 1 tegen 1. De 2 de helft was nog maar een minuut bezig of Anouk maakte met een mooie doorloopbal 3-4. Je zag dat aanvallend nu de betere kansen werden genomen. Dit zorgde ook meteen voor meer doelpunten. Na 5 minuten spelen stond de stand namelijk al op 3-6. Een kleine kans van Roan 3-5 en de aanval erna schoot Niek de 3-6. De wedstrijd was toen wel gespeeld. Blauw Zwart speelde rustig door en kwam geen moment meer in de buurt. Blauw Zwart wist er nog 2 te scoren en wij ook nog 2. Een kleine kans van Thymen en een doorloopbal van Jasmijn.
Eindstand 5-8.

Een knappe maar lastige overwinning, waar wij erg veel moeite hadden met het grote veld en hoe je daar ballijn op kan verdedigen. Aanvallend merkte je ook het grote veld, wij schoten van erg ver (op ons veld vanaf de zijlijn) en die ballen zijn bijna niet af te vangen.
Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen SDO zij wonnen van Blauw Zwart en verloren van Zwart wit.

EKC Nääs A1 - Zwart Wit A2 | 8-9-2018

Vandaag was het dan eindelijk zover.

De vakantie weer voorbij en heerlijk weer om te spelen.

Vorige seizoen hadden we een zwaar seizoen, waar we eerste jaar B waren en wedstrijd korfbal speelden. Je zag vorige seizoen, hoe verder het seizoen zich vorderde wij ook steeds beter mee konden met het niveau. Door de nieuwe regels moesten we helaas na 1 jaar B over naar de A. Dit betekend weer oudere tegenstanders en nog fysieker. Voor ons is dit jaar dan ook een jaar wennen aan de A, om dan volgend seizoen mee te gaan doen met wedstrijd korfbal. De tegenstander van vandaag is dan ook een bekende qua naam Zwart Wit uit Delden. Voor ons is dit een mooi meetpunt hoe en of we gegroeid zijn in de B.

We begonnen de wedstrijd met in de aanval Iwan, Roan, Esmee, Jasmijn En in de verdediging Thymen, Niek, Lindy, Donna. Lucas en Anouk begonnen vandaag aan de kant. In de bespreking nog even gezegd hoe we wilden spelen. We beginnen dit seizoen met te proberen ballijn verdedigen. Dit vraagt de nodige concentratie en conditie.

De wedstrijd begon en we stonden al snel met 1-0  voor door een mooi schot van Roan.

Verdedigend begonnen we scherp, onderschepten snel de bal, maar door fout uitbrengen leden we balverlies wat Zwart Wit goed afstrafte 1-1.  Gelukkig was dit het enige tegendoelpunt de eerste 20 minuten en liepen we uit naar 4-1 door schoten van Niek, Lindy en Iwan. Verdedigend zat het goed dicht en zag je dat ballijn verdedigen zo zijn effect had. We hebben over de gehele wedstrijd z’n 40 ballen ermee onderschept. Het nadeel is dus wel het conditioneel en je zag dat dat bij ons naar 20-25 minuten we echt begon te tellen. Zwart wit scoorde de 4-2, waar wij nog wel snel het antwoord op hadden 5-2 kleine kans achter de korf van Niek.  Je zag dat bij ons de energie op raakte van het verdedigen en dat Zwart wit wat meer kansen begon te krijgen. Zo scoorde Zwart wit nog de 5-3 en Roan de 6-3 met een afstand schot.

Dit was ook tevens de rust stand. In de rust de afspraken gemaakt over hoe verder en dat we iets minder risico gingen leggen in het verdedigen.

Zwart wit begon met de bal en wij onderschepten hem direct, maar door fout uitbrengen verliezen we knullig de bal en krijgt Zwart wit een vrije kans op 3 meter 6-4

Aanvallend zat het gelukkig erg goed vandaag en scoorden we op de juiste momenten mee. Thymen met een kleine kans achter de korf 7-4.  Weer een uitbreng fout 7-5.

Roan met een schot van 8m 8-5. Zwart wit scoort weer door verkeerd uitbrengen en komt op 8-6 en 8-7. Aanvallend begint het dan ook wat lastiger te lopen en hebben we veel pech in de afronding. Deze stand blijft dan ook ongeveer 10 minuten op het scorebord staan.  Toch blijven we goed doorgaan met het creëren van kansen en schiet Niek met een kleine kans de 9-7 erin.  Zwart wit antwoord snel 9-8. Wij scoren ook weer direct de 10-8,  Iwan met een afstand schot. Met nog 2 minuten te spelen scoort Zwart Wit nog de 10-9, maar spannend werd het niet. Niek Schoot de aanval erop de 11-9 erin.

Dit was dan ook de eindstand.

De eerste wedstrijd in de A wordt dus meteen gewonnen, waar we vorige seizoen geen 1 keer wisten te winnen. Toch mogen we na vandaag niet helemaal tevreden zijn, aanvallend speelden we met vlagen erg goed en verzorgd met de rebound en de juiste mensen zoeken. Maar verdedigend zag je dat na 25 minuten de knollen wel op waren en we vanaf toen ook minder druk op Zwart Wit konden uitoefenen, tel daarbij op dat je ook nog 6 doelpunten tegen krijgt door slecht uitbrengen. Zijn er dus nog genoeg verbeter punten voor de volgende wedstrijden. Al met al hebben we gewoon dik verdiend gewonnen en gaan we met een lekker gevoel naar Blauw Zwart in Wierden.