1,5m festival de ZWART RODE CROSS

Geen toernooi, geen familiedag, geen afsluiting van het seizoen… nu het weer mocht vonden we het toch tijd voor een feestje, op 1,5 meter. Maar wat doe je dan? Vorig jaar hebben we met een aantal leden van onze vereniging als vrijwilliger gewerkt op de Zwarte Cross en ook dit jaar zouden we er aan de slag gaan. Omdat de officiële Zwarte Cross niet door ging en we wel op die gezelligheid zaten te wachten hebben we dit gebruikt als inspiratie voor een eigen festival, maar dan in Nääs stijl… Zwart Rode Cross.

Veel mensen waren beschikbaar om op korte termijn een bijdrage te leveren in de voorbereiding, waarvoor dank. De animo bleek al snel groot. Binnen een week waren er 40 tickets verkocht en in de week erna liep dit op tot bijna 100 tickets.

18 juli was het zover. Ontvangst door onze sfeerbeheerders bij de entree, hier werd met een welkomstdrankje gestart, waarna het feest kon beginnen op deze stralende dag! Het terras was heel ruim opgezet en na enkele aanwijzingen is er behoorlijk goed rekening gehouden met de 1,5m regels.

Er waren diverse activiteiten waaronder de stormbaan, waar jong en oud zich niet wilde laten aftroeven door de ander. Waar de één moeiteloos de stormbaan over ging had de ander, vooral de ouderen, wat meer moeite. De buikschuifbaan was een groot succes. De baan werd extra glad gemaakt met groene zeep waardoor de echte schuiver de baan over vloog en in het gras belandde. Het mooie hiervan was dat de senioren samen met de jeugd over de baan ging en samen de grootste lol hadden. Hoe harder hoe beter…

En een Zwart Rode cross kan niet zonder een cross, dus was er een schijtrace. Enkele mannen en vrouwen waagden zich eraan en fietsten op een toiletpot het parcours af.

Dj .If I speelde er vrolijk op los en liet ons genieten van typische zwarte cross muziek. De DJ was zelf niet echt losjes in de heupen.

Voor een euro kon je grabbelen in de grabbelkorf. Er waren leuke prijzen te grabbelen en de opbrengst is voor het nog te realiseren digitale scorebord.

Er was een BBQ geregeld, een voor jong en een voor oud. Hier kon je lekker genieten van diverse soorten vlees, salade, stokbrood en sausjes en fruit. Het was weer prima verzorgd. Ook de drankjes gingen er goed in op deze hete dag. En in plaats van een meter bier, hadden we vandaag anderhalve meter bier.

Tegen 23.00 uur liep het feest ten einde. Een aantal mensen heeft nog geholpen met opruimen, waarna nog een laatste drankje is gedaan, maar hierna gingen we moe maar voldaan huiswaarts.

Het was een zeer geslaagde dag en de organisatie wil dan ook iedereen bedanken die heeft meegeholpen op welke manier dan ook. SAMEN hebben we er iets moois van gemaakt voor jong en oud. Kortom.. Wat was het fijn om iedereen weer te zien, te spreken en het weer ouderwets gezellig te hebben!

Groetjes Saskia

Realisatie Weland Webdesign   |      © 2020 EKC Nääs